Povpraševanje

Za oddajo povpraševanja izpolnite spodnji obrazec in prejeli boste odgovor na vaš e-naslov!
Povpraševanje

Rumove kroglice

Sestavine
  • 20 dag suhih piškotov (albert keksov)
  • 10 dag sladkorja v prahu
  • 10 dag čokolade v prahu
  • 10 dag kokosove moke
  • 25 dag masla
  • 5 žlic ruma
Postopek priprave
  1. Kekse zdrobimo in jih zmeljemo v drobtine. Drobtine stresemo v skledo, dodamo na koščke narezano maslo, sladkor, kokosovo moko, čokolado v prahu in rum.
  2. Iz vsega ugnetemo testo in ga oblikujemo v kepo. Za pol ure hranite vse skupaj v hladilnik.
  3. Iz testa zgnetemo in oblikujemo majhne rumove kroglice, ki jih nato poljubno povaljamo v pisanih ali čokoladnih mrvicah, kokosovi moki, orehih ali drobnih perlicah.

Mafini z rumom

Sestavine
  • 150 g rozin
  • 1 dl domači rum
  • 375 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 75 g grenkega kakava
  • ščepec soli
  • 200 g sladkorja
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 2 jajci
  • 90 g zmehčanega masla
  • 120 g čokoladnih kapljic
Postopek priprave
  1. Rozine za 30 minut namočite v domači rum.
  2. Jajci penasto stepite z zmehčanim maslom.
  3. V drugi posodi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, sol in kakav.
  4. Nato v suho zmes vlijte domači rum z rozinami, smetano in penasto stepena jajca z maslom. Dobro premešajte.
  5. Na koncu dodajte še čokoladne kapljice - lahko uporabite tudi čokolado, narezano na majhne koščke.
  6. S pripravljeno maso do dveh tretjin napolnite namaščene modelčke za mafine.
  7. Pecite jih v pečici, ogreti na 200 stopinj, od 20 do 25 minut.

Tartufi s čokoladnim likerjem

Sestavine
  • 60 dag narezane mlečne čokolade
  • 15 dag grobo narezane jedilne čokolade
  • 5 dl smetane
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici glukoze
  • 0,7 dl čokoladnega likerja
Sestavine za dekoracijo
  • 15 dag sladkorja v prahu
  • 15 dag jedilne čokolade
  • 10 dag grenkega kakava v prahu
Postopek priprave
  1. Obe čokoladi, smetano in glukozo mešajte nad paro, da so čokolada stopi. Odstavite, primešajte čokoladni liker in maslo.
  2. Zmes prelijte na pladenj, pokrijte s plastično folijo in za uro do dve postavite v hladilnik, da se nekoliko strdi.
  3. Iz zmesi oblikujte kroglice in jih za pol ure spet postavite v hladilnik. Raztopite nad paro še preostalih 15 dag jedilne čokolade in počakajte nekaj minut, da se ohladi.
  4. Tartufe povaljajte v stopljneni čokoladi in potem še v kakavu, zmešanim s sladkorjem. Ali pa samo v kakavu.

Pustni krofi

Sestavine
  • 1 kg moke (pol mehke, pol ostre)
  • 7 dag sladkorja
  • 4 jajca
  • sesekljana limonina lupinica
  • 2 žlici domačega ruma
  • 6 dag masla
  • 4 žlice kisle smetane
  • 3 dl mleka
  • sol
  • olje sončnično
  • marmelada
  • kvasec (4 dag kvasa, 3 žlice mleka, malo sladkorja)
Postopek priprave
  1. Kvasu dodamo mlačno mleko in sladkor. Ko je raztopljeno dodamo še malo moke. Vse skupaj pomešamo in pustimo, da vzhaja.
  2. Iz beljakov stepemo sneg, dodamo sladkor, rumenjake, limonino lupinico, domači rum, smetano, tekoče maslo, mleko in sol. Celotno zmes dodamo moki, dodamo vzhajan kvas in mesimo z roko. Gnetemo toliko časa, da se masa loči od sklede.
  3. Tako pripravljeno maso zajemamo z jedilno žlico in oblikujemo kroglice (približno 10 dag mase). Kroglice položimo na pladenj in jih pustimo vzhajati dobre pol ure. Med vzhajanjem jih obrnemo, da vzhajajo enakomerno na obeh straneh.
  4. Proti koncu vzhajanja v kozici segrejemo olje (za 3 prste visoko). Preden pričnemo cvreti krofe naredimo test, ali je olje primerno segreto. V segreto olje spustimo košček testa in preden se dvigne iz dna na površje moramo prišteti do ena-dva-tri. Če se dvigne testo prehitro, je olje prevroče in ne bomo dobili lepega svetlega obroča, ali pa se bodo preveč zapekli.
  5. Vzhajane krofe položimo v vroče olje in ga najprej ocvremo na eni strani in pokrijemo posodo. Nato jih obrnemo in cvremo pri odkriti posodi.
  6. Scvrte krofe polagamo na rešetko ali na krožnik, ki ga pokrijemo s papirnato brisalko, da vpije odvečno maščobo.
  7. V rahlo ohlajene krofe vbrizgamo marmelado. Na koncu jih posujemo še s sladkorjem v prahu.
Ali se zanimate za naše produkte?