Tartufi s čokoladnim likerjem
Sestavine
- 60 dag narezane mlečne čokolade
- 15 dag grobo narezane jedilne čokolade
- 5 dl smetane
- 2 žlici masla
- 2 žlici glukoze
- 0,7 dl čokoladnega likerja
Sestavine za dekoracijo
- 15 dag sladkorja v prahu
- 15 dag jedilne čokolade
- 10 dag grenkega kakava v prahu
Postopek priprave
- Obe čokoladi, smetano in glukozo mešajte nad paro, da so čokolada stopi. Odstavite, primešajte čokoladni liker in maslo.
- Zmes prelijte na pladenj, pokrijte s plastično folijo in za uro do dve postavite v hladilnik, da se nekoliko strdi.
- Iz zmesi oblikujte kroglice in jih za pol ure spet postavite v hladilnik. Raztopite nad paro še preostalih 15 dag jedilne čokolade in počakajte nekaj minut, da se ohladi.
- Tartufe povaljajte v stopljneni čokoladi in potem še v kakavu, zmešanim s sladkorjem. Ali pa samo v kakavu.