
Mafini z rumom
Sestavine
- 150 g rozin
- 1 dl domači rum
- 375 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 75 g grenkega kakava
- ščepec soli
- 200 g sladkorja
- 2,5 dl sladke smetane
- 2 jajci
- 90 g zmehčanega masla
- 120 g čokoladnih kapljic
Postopek priprave
- Rozine za 30 minut namočite v domači rum.
- Jajci penasto stepite z zmehčanim maslom.
- V drugi posodi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, sol in kakav.
- Nato v suho zmes vlijte domači rum z rozinami, smetano in penasto stepena jajca z maslom. Dobro premešajte.
- Na koncu dodajte še čokoladne kapljice - lahko uporabite tudi čokolado, narezano na majhne koščke.
- S pripravljeno maso do dveh tretjin napolnite namaščene modelčke za mafine.
- Pecite jih v pečici, ogreti na 200 stopinj, od 20 do 25 minut.