Povpraševanje

Za oddajo povpraševanja izpolnite spodnji obrazec in prejeli boste odgovor na vaš e-naslov!
Povpraševanje

Pustni krofi

Sestavine
  • 1 kg moke (pol mehke, pol ostre)
  • 7 dag sladkorja
  • 4 jajca
  • sesekljana limonina lupinica
  • 2 žlici domačega ruma
  • 6 dag masla
  • 4 žlice kisle smetane
  • 3 dl mleka
  • sol
  • olje sončnično
  • marmelada
  • kvasec (4 dag kvasa, 3 žlice mleka, malo sladkorja)
Postopek priprave
  1. Kvasu dodamo mlačno mleko in sladkor. Ko je raztopljeno dodamo še malo moke. Vse skupaj pomešamo in pustimo, da vzhaja.
  2. Iz beljakov stepemo sneg, dodamo sladkor, rumenjake, limonino lupinico, domači rum, smetano, tekoče maslo, mleko in sol. Celotno zmes dodamo moki, dodamo vzhajan kvas in mesimo z roko. Gnetemo toliko časa, da se masa loči od sklede.
  3. Tako pripravljeno maso zajemamo z jedilno žlico in oblikujemo kroglice (približno 10 dag mase). Kroglice položimo na pladenj in jih pustimo vzhajati dobre pol ure. Med vzhajanjem jih obrnemo, da vzhajajo enakomerno na obeh straneh.
  4. Proti koncu vzhajanja v kozici segrejemo olje (za 3 prste visoko). Preden pričnemo cvreti krofe naredimo test, ali je olje primerno segreto. V segreto olje spustimo košček testa in preden se dvigne iz dna na površje moramo prišteti do ena-dva-tri. Če se dvigne testo prehitro, je olje prevroče in ne bomo dobili lepega svetlega obroča, ali pa se bodo preveč zapekli.
  5. Vzhajane krofe položimo v vroče olje in ga najprej ocvremo na eni strani in pokrijemo posodo. Nato jih obrnemo in cvremo pri odkriti posodi.
  6. Scvrte krofe polagamo na rešetko ali na krožnik, ki ga pokrijemo s papirnato brisalko, da vpije odvečno maščobo.
  7. V rahlo ohlajene krofe vbrizgamo marmelado. Na koncu jih posujemo še s sladkorjem v prahu.
Ali se zanimate za naše produkte?