Povpraševanje

Za oddajo povpraševanja izpolnite spodnji obrazec in prejeli boste odgovor na vaš e-naslov!
Povpraševanje

Torta z rumom in češnjami

Sestavine
  • 1 kozarec (720 ml) češenj
  • 100 ml ruma
  • 225 g mehkega masla ali margarine
  • 225 g + 2 žlici sladkorja
  • 3 paketi vaniljevega sladkorja
  • 4 jajca
  • 225 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 3 polne žlice (45 gramov) koruznega škroba
  • 500 g smetane
  • 4-5 žlic mandljev lističev (kosmičov)
  • Kakav v prahu za posip
Postopek priprave
  1. Češnje odcedite, sok češenj pa shranite za pozneje. Nato češnje namočite v rum in jih pustite namakati čez noč.
Priprava biskvita
  1. Maslo ali margarino, 225 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja in 4 jajca mešajte približno 5 minut, dokler ne dobite kremaste mase. Nato zmešajte moko in pecilni prašek in dodajte zmesi.
  2. 1/3 mase razporedite v pekač in pecite v vnaprej ogreti pečici na 175 stopinj (zgoraj in spodaj), približno 15 minut. Ponovite to še dvakrat s preostalo maso, da dobite še dve enaki plasti oz. nadstropji torte.
  3. Češnje, ki ste jih namočili v rum, odcedite, preostali rum pa dodajte češnjevemu soku. 1/8 tega soka zmešajte s škrobom.
  4. Preostalemu soku dodajte dve žlici sladkorja in kuhajte do vrenja. Dodajte mešanico s škobom in ob neprestanem mešanju kuhajte še 1 minuto. Nato dodajte češnje.
Priprava nadeva
  1. Okrog 1. plasti biskvita zaprite rob pekača. Nanesite približno 3 jedilne žlice češnjevega nadeva in ga enakomerno razporedite po površini.
  2. Položite drugo plast biskvit in postavite torto za približno 30 minut v hladilnik.
  3. Stepite smetano, med stepanjem ji postopoma dodajte 2 paketa vaniljevega sladkorja. Polovico smetane namažite na drugo plast biskvita.
  4. Na smetano položite tretjo plast biskvita in postavite torto za približno 1 uro v hladilnik.
Dekoracija torte
  1. Mandljeve lističe prepražite v teflonski ponvi brez maščobe. Pustite, da se ohladijo.
  2. Na vrh torte razporedite preostale češnje in jo potresite z mandlji in kakavom. Z mandlji okrasite tudi rob torte (nežno pritisnite).
  3. Torto razrežite in uživajte!
Ali se zanimate za naše produkte?